Clubcompetitie volwassenen

Bij VAS worden er verschillende competities afgewerkt op de interne clubavonden. Van september tot en met december wordt een dubbelrondige 4-kamp gespeeld waarbij de nummers één en twee zich plaatsen voor de Champions league en de nummers drie en vier zich plaatsen voor de FIDE-league.  Vanaf januari worden deze competities vervolgd via een knock-out systeem.

Indien niet gespeeld wordt voor FIDE league of Championsleague dan wordt er gespeeld voor de Keizercompetitie.

In een Keizersysteem krijgt iedere speler een waarde. Bijvoorbeeld de nummer 1 krijgt een waarde van 100 punten, de nummer 2 krijgt 99 punten en de nummer 3 krijgt 98 punten, etc. Voor het winnen van een partij krijgt men de waarde van de tegenstander, bij een gelijkspel de helft van de waarde van de tegenstander en bij verlies krijgt de speler 0 punten. Het voordeel van de keizer is, dat niet iedereen even veel wedstrijden hoeft te spelen om de competitie spannend te houden. Ook kunnen spelers later instromen in de competitie en als nog een goede klassering halen. Ook kunnen er extra regels worden gebruikt. Bijvoorbeeld als iemand een keer aanwezig is, vanwege een externe wedstrijd of een andere clubgerelateerde verplichting, hij of zij tweederde van zijn waarde krijgt.

Aan het eind van het seizoen wordt er gespeeld om het clubkampioenschap in een 4-kamp met de winnaars van de Champions league, FIDE league, en keizer cycli.

Advertenties