VAS C3 van start in de SGA 2de Klasse

Het gloednieuwe team had er zin in: Kayen, Ibrahim, Simon, Lennox en Oscar!
Allen wat zenuwachtig, want voor velen de eerste keer om in een team te spelen.
Qua rating zou dit team het goed moeten doen, en dat maakten ze waar tegen Muider Schaakkring C1 in 2 ronden van 25 min. + 5 sec per zet.
IMG_2497
VAS C3 speelt voor het allereerst als team : Lennox, Simon, Ibrahim, Kayen (Oscar speelt in de 2de ronde)
 
IMG_2498
Kayen, Ibrahim, Simon, Lennox gaan ervoor…
…Oscar observeert de eerste ronde, en mag dan aan de slag. 
De eerste ronde werd gewonnen met 3-1! :
Kayen wist op bord 1 te zegevieren met een creatieve opening en sterk eindspel:
Hij voerde met zijn pionnen een oprukkende Trump-muur-light op, en zijn tegenstander die hier met klassiek openingsspel op reageerde, zag je nogal eens verbaasd kijken.
Kayen stond aanvankelijk 1 licht stuk achter, maar bouwde zelfverzekerd voort. Het eindspel duurde lang, met allebei nog 6 pionnen, 1 Paard en 1 Toren. Kayens leger was echter al verder opgerukt dan dat van de tegenstander, en koelbloedig wist hij in een moordend tempo de Koning te doen vallen. Typerend voor zijn speelstijl eindigde Kayen met 23 minuten over (zijn snelle spel werkt soms ook in zijn nadeel), waar zijn tegenstander er met 13 seconden over de brui aan gaf.
IMG_2502
Start eindspel op bord 1: beiden 6 pionnen, 1 Toren, 1 Paard. Wie gaat er winnen denk je? 
Ibrahim op bord 2 nam de tijd en zat als langste aan tafel met een nog langer eindspel. Hij was geconcentreerd en schaakte sterk en consequent. Dit talent dat nog maar in Stap 2 werkt maar al een rating van bijna 600 heeft, toonde snel bordinzicht in alle fasen van het spel.
Helaas had hij hierna maar 5 minuten pauze (voor de jongste spelers begon het al laat te worden), en verloor hij vrij rap de tweede partij, nu tegen de bord 1 speler van MSK C1 van de eerste ronde. Volgende keer gunnen we je meer oplaadtijd!
Op bord 3 had Simon het in de eerste ronde zwaar, maar kwam terug in de 2de ronde met een klinkende overwinning! De tegenstander had gaandeweg deze partij al geen echt antwoord meer op Simons zetten. Simon laat zich nooit zo opjagen door de tijd of zijn tegenstander en blijft vrij rustig spelen, mooi gedaan Simon!
Op bord 4 hadden we 2 spelers: Lennox speelde de eerste ronde, Oscar de tweede. Lennox is nog niet lang lid van VAS, maar wat een aanwinst! Na 4 toernooien waarbij hij al mooie bekers binnensleepte met overwinningen op gedegen tegenstanders, maakte hij hier korte metten met zijn tegenspeler en mocht als eerste gaan pauzeren na volgens mij een feilloze partij.
Oscar nam het stokje over in de tweede ronde, terwijl hij die dag net uit Oostenrijk was teruggekeerd en het voor hem al echt laat was (+ ook nog de wintertijd wissel)! Moedig dat hij aantrad, en zijn eerste teampartij speelde. Oefening baart kunst, en die overwinning komt vanzelf nog :-).
De 2de ronde was spannend: met een stand van 1 bordpunt achter nadat 3 spelers klaar waren, was Kayen als laatste nog aan het spelen. Won hij, dan had het team de avond gewonnen, verloor hij, dan was het gelijk op.
In deze ronde stond zijn Koning tegen het einde echter veel veiliger dan die van de tegenstander, en kon hij vol in de aanval… na 3-1 winst in de eerste ronde werd het 2-2 in de 2de ronde: avond gewonnen, met 5-3 bordpunten.
Mooie start jongens!
Ondertussen hebben we van MSK vernomen dat hun nieuwe team ook erg enthousiast was, ondanks de nederlaag. That’s the spirit!
Met dank aan Tigran voor de locatie.
tekst & foto’s: Corinna
Advertenties

Een gedachte over “VAS C3 van start in de SGA 2de Klasse

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s