Eline over: Haarlemse Meesters met 4 VAS-ers

Tijdens de herfstvakantie vond Haarlemse Meesters plaats, hieraan deden 4 clubgenoten mee namelijk: Ed Baarslag, Ben Duivenvoorden, Jonah Nienkemper en ik. Ik ga een korte samenvatting geven van iedere partij en voor zover ik dat weet nog wat van de anderen.

Ronde 1

In deze ronde speelde ik tegen Hans Galje, eerder dit jaar had ik al remise tegen hem gespeeld maar dit keer was hij toch echt de sterkere. Jonah speelde remise en Ed en Ben wonnen.

Ronde 2

Ik speelde deze ronde een scherpe partij tegen Seth van der Vegt, hij had na de opening met wit een iets betere steling weten te bereiken, maar hij vond niet de beste verdediging en hij overleefde de aanval niet. Ed en Jonah hadden een sterkere tegenstander en moesten het onderspit delven. Ben verloor helaas van een op rating zwakkere tegenstander.

Ronde 3

Ik moest in deze ronde tegen een andere jeugdspeler, namelijk Gilian Honkoop, hij stond de hele partij iets beter maar hij vond in het eindspel de winnende zet niet en gelukkig voor mij werd het toen nog remise. Ed speelde remise en Ben en Jonah wonnen keurig van hun wat zwakkere tegenstanders.

Ronde 4

Dit is 1 van mijn 2 beste partijen van het toernooi, ik kwam lekker uit een Siciliaanse Taimanov en toen ook nog de zet g4? kwam was het snel voorbij (Ed had overigens wel een beter alternatief voor mijn ´´prachtige´´ Kf8). Ed en Ben wonnen hun partijen en Jonah verloor helaas.

Ronde 5

´Hee de indeling staat erop, ik moet tegen Ed!´ Tja, hoe groot is de kans dat van de 42 spelers die ronde 5 spelen je tegen je clubgenoot moet? Niet zo heel groot maar toch was het zo. Ik speelde de opening niet zo goed maar nog niet slecht genoeg om van Ed te verliezen blijkbaar. Jonah speelde vandaag niet en Ben verloor van de latere nummer 1, geen schande dus.

Ronde 6

Deze ronde speelde ik tegen Rob Bodicker en ik speelde het Konings-Indisch net niet actief genoeg en werd vermoord op de koningsvleugel. Ed remiseerde en was daar naar eigen zeggen goed mee weggekomen. Ben leverde deze ronde een goede prestatie door van de nummer 3 geplaatst te winnen! Jonah verloor van dezelfde als waar Ben ronde 4 van gewonnen had.

Ronde 7

Deze ronde speelde ik een variant die vrij veel toeschouwers niet kenden gezien de vele omhooggaande wenkbrauwen.

Ik speelde wat te optimistisch waardoor ik ietsje minder kwam te staan maar het nog wel remise kon keepen. Ed speelde remise tegen een nog net jeugdspeler, Jonah won en Ben verloor.

Ronde 8

Deze ronde speelde ik tegen een voor mij onbekende 2000 speler. Ik stond met zwart al vrij snel beter maar net niet zo veel beter dat het winnend was en na ongeveer 20 zetten werd de vrede gesloten. Ed speelde (alweer) remise, Ben won en Jonah verloor.

Ronde 9

Ik speelde deze ronde tegen een jeugdspeler die zich liet meevaren met mijn initiatief en hij verloor. Schaaklegende Michael Basman (hij deed mee in de Meestergroep) had tijdens deze partij even gekeken en wilde wel even analyseren. Vervolgens deden we nog wat puzzels (inmiddels met wat meer mensen) en na ongeveer een uur getraind te hebben gingen we weer de zaal in. Ed was vandaag niet van plan zijn zesde remise te spelen en na 5.5 uur won hij mooi van Marc Overeem. Jonah won heel snel van een jeugdspeler en Ben verloor helaas.

Al met al was het een heel leuk toernooi en het is zeker aan te raden voor mensen die geen zin hebben om super ver te reizen voor een toernooi (zoals Hoogeveen).

auteur: Eline Roebers

 

Advertenties

Een gedachte over “Eline over: Haarlemse Meesters met 4 VAS-ers

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s